ADVOCATENKANTOOR VERACHTERT & HAEX Advocaten gespecialiseerd in familierecht, afstamming en adoptie

Bent u op zoek naar een advocaat gespecialiseerd in familierecht? ADVOCATENKANTOOR VERACHTERT & HAEX biedt juridische bijstand bij adopties. Vakkundig, discreet en professioneel.

Zowel het ouderlijk gezag over een kind alsmede de erfgerechtigdheid bij nalatenschappen vloeit in principe voort uit de afstammingsband. Men spreekt van een afstammingsband langs vaderszijde en een afstammingsband langs moederszijde. De vaststelling langs moederszijde gebeurt principieel bij de geboorte. Langs vaderszijde is de afstamming complexer. Er is onder meer een verschil tussen gehuwde en niet -gehuwde ouders en gehuwden binnen een heterohuwelijk en gehuwden binnen een holebi-huwelijk.

De advocaten van ADVOCATENKANTOOR VERACHTERT & HAEX vertalen de wetgeving in mensentaal. Onze advocaten beantwoorden uw vragen en voorzien u van juridisch advies.

Wanneer doet u beroep op een advocaat familierecht?

Er kunnen zich vele situaties voordoen waarbij de afstammingsband een belangrijke rol speelt. Te denken valt aan het ouderlijk gezag, alsmede de erfgerechtigdheid. Aangaande deze afstammingsband langs vaderszijde voorziet de wet verschillende manieren van vaststelling vaderschap. Zo zal, indien een kind geboren wordt tijdens een huwelijk, het vermoeden gelden dat de echtgenoot de vader is en dit vermoeden duurt tot 300 dagen na de echtscheiding. Evenwel kan het zijn dat er reeds een andere partner is en dat deze ook de biologische vader is van het kind. Het vaderschap kan dan betwist worden, doch dient dit tijdig, binnen de wettelijke termijnen te gebeuren. U doet er dus best aan deskundige hulp in te roepen zodat uw belangen niet geschaad worden.

De advocaten familierecht van ADVOCATENKANTOOR VERACHTERT & HAEX staan u steeds bij met gespecialiseerd advies en loodsen u doorheen de complexe juridische materie zonder hierbij het menselijke aspect uit het oog te verliezen.

ADVOCATENKANTOOR VERACHTERT & HAEX Uw betrouwbare partner inzake familierecht

  • Persoonlijk
  • Deskundig
  • Pragmatisch
  • Doelgericht
  • Op maat

ADVOCATENKANTOOR VERACHTERT & HAEX behandelt uw familiedossier met de nodige discretie en deskundigheid. Onze advocaten familierecht gespecialiseerd in afstamming en adoptie staan u bij tijdens:

Bent u op zoek naar een advocaat familierecht, gespecialiseerd in afstamming en adoptie?
Neem dan contact met ons op

ADVOCATENKANTOOR VERACHTERT & HAEX

Hoofdkantoor

Residentie "Ellekenhuys"
Weg naar Ellikom 286/3
3670 Oudsbergen
Routebeschrijving

Bijkantoor

Dorpsstraat 15
3900 Pelt
Routebeschrijving